Flag

Beste Brusselse wijken om te wonen in 2023

In welke wijken kun je het beste wonen?

Ontdek het nu
Map Map
INTRODUCTIE
Steden zijn de magneten die toeristen en buitenlandse inwoners aantrekken. Ze bieden een ongeëvenaard scala aan culturele, historische en architectonische ervaringen. Onder de vele wereldsteden, is Brussel bijzonder aantrekkelijk vanwege de unieke sfeer, de sporen van de geschiedenis en de bijzondere wijken. Dit artikel geeft je een kijkje in de beste wijken van Brussel voor degenen die er al wonen of juist van plan zijn om die kant op te verhuizen. Het onderzoek is gebaseerd op een diepgaande analyse van factoren die belangrijk zijn voor bewoners. Gegevens zijn verzameld uit betrouwbare bronnen van de hoogste kwaliteit. Dit artikel helpt de Brusselse diversiteit te begrijpen door een objectieve blik op buurten te werpen. Voor omwonenden belicht het de kenmerken van verschillende wijken en biedt het nuttig advies. Dus als je overweegt te verhuizen en op zoek bent naar de beste wijk om te wonen, helpen wij je om een weloverwogen beslissing te nemen!
CATEGORIEËN
DE CRITERIA DIE WE HEBBEN GEBRUIKT OM TE BEPALEN WAT DE BESTE WIJK IN BRUSSEL IS
Om een diepgaande en alomvattende analyse van de beste buurten van Brussel te kunnen maken, hebben we een breed scala aan categorieën gebruikt die alle aspecten van het leven en de levensstijl omvatten. Hier volgt een kort overzicht van elke categorie, samen met subcategorieën waarmee je dieper in de gegevens kunt duiken:
new_health icon
Gezondheid
De categorie gezondheid evalueert het algehele fysieke en mentale welzijn van individuen en gemeenschappen. Er wordt rekening gehouden met factoren als de begrotingsuitgaven voor medicijnen, het aantal medische instellingen en het percentage mensen met een uitgebreide ziektekostenverzekering.
family_&_life icon Familie en leven
health icon Gezondheid
employment_&_income icon Werkgelegenheid en inkomen
education icon Onderwijs
crime_&_safety icon Criminaliteit & Veiligheid
housing_prices icon Huisvesting
ecology icon Ecologie
Methodology
METHODOLOGIE
Met behulp van de nieuwste methodologie

De gebruikte maatregelen kunnen gemakkelijk worden gevisualiseerd in de onderstaande uitgebreide tabel. Het geheel van de verstrekte gegevens is actueel en werd verkregen van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse. Om het vergelijken te vergemakkelijken, hebben we een techniek gebruikt die bekend staat als min-max normalisatie. Deze specifieke methodologie transformeert de gegevens naar een schaal variërend van 1 tot 10, waarbij 1 de laagste of slechtste waarde vertegenwoordigt, en 10 de hoogste of beste waarde vertegenwoordigt binnen de specifieke categorieën die worden onderzocht. Een dergelijke aanpak maakt naadloze vergelijkingen tussen verschillende soorten gegevens mogelijk.

City
Stadskaart
Beste wijken om te wonen in Brussel
Voor elke gegevensbron zijn de meest recente beschikbare gegevens gebruikt.
City Map
RESULTATEN
Left Arrow Right Arrow
Brussel onderscheidt zich in verschillende categorieën en blinkt uit in familie & leven, gezondheid, onderwijs en ecologie. Het biedt een hoge levenskwaliteit, uitstekende gezondheidszorgdiensten, eersteklas onderwijs en een sterke toewijding aan ecologische duurzaamheid.
De opmerkelijke sterke punten van Anderlecht liggen op het gebied van gezin en leven, gezondheid, misdaad & veiligheid en huizenprijzen. Het biedt een goede levenskwaliteit, gezondheidszorg, veiligheid en betaalbare huisvestingsmogelijkheden.
3
Ukkel (5,8)
Ukkel blinkt uit in werkgelegenheid & inkomen en criminaliteit & veiligheid. Het biedt robuuste werkgelegenheid en veiligheid.
Jette blinkt uit in gezondheidszorg- en huisvestingsprijzen en biedt hoogwaardige gezondheidszorgdiensten en betaalbare huisvesting.
5
Molenbeek Saint-Jean (5.4)
De sterke punten van Sint-Jans-Molenbeek liggen op het gebied van de huizenprijzen en de gezondheidszorg, omdat er betaalbare huisvesting en gezondheidszorg worden aangeboden.
6
Schaarbeek (5,3)
De kracht van Schaarbeek ligt in familie & leven. Het biedt een hoge levenskwaliteit voor alle bewoners.
7
Watermaal-Bosvoorde (5,2)
De opmerkelijke kracht van Watermaal-Bosvoorde ligt op het gebied van criminaliteit & veiligheid, met de nadruk op veiligheid.
8
Oudergem (4,8)
Ouderghem blinkt uit in werkgelegenheid & inkomen en biedt robuuste werkgelegenheidskansen.
9
Forest (4.8)
De kracht van Forest ligt in de huizenprijzen, die betaalbare huisvestingsopties bieden.
10
Sint-Pieters-Woluwe (4,7)
Sint-Pieters-Woluwe onderscheidt zich op het gebied van werkgelegenheid & inkomen en criminaliteit & veiligheid en biedt werkgelegenheid en hoge veiligheid.
11
Sint-Lambrechts-Woluwe (4,6)
De opmerkelijke sterke punten van Sint-Lambrechts-Woluwe liggen ook op het vlak van werkgelegenheid & inkomen en criminaliteit & veiligheid.
Ganshoren onderscheidt zich op het gebied van criminaliteit & veiligheid en zorgt voor een veilige situatie in de wijk.
Evere blinkt uit in gezondheid en biedt hoogwaardige gezondheidszorgdiensten.
14
Sint-Agatha-Berchem (4.4)
De opmerkelijke sterke punten van Sint-Agatha-Berchem vallen, net als bij vele andere, op in criminaliteit & veiligheid.
15
Elsene (4.1)
Elsene blinkt uit op het gebied van criminaliteit & veiligheid en werkgelegenheid & inkomen en biedt een hoge levenskwaliteit en robuuste werkgelegenheidskansen.
Koekelberg onderscheidt zich op het gebied van criminaliteit & veiligheid en zorgt voor de veiligheid van haar inwoners.
Etterbeek blinkt uit op het gebied van werkgelegenheid & inkomen en criminaliteit & veiligheid en biedt veel werkgelegenheidskansen.
18
Sint-Gillis (3.3)
Sint-Gillis scoort slecht op alles behalve misdaad & veiligheid.
19
Sint-Joost-ten-Node (2,9)
De slechtste wijk, zelfs de hoge waarde van misdaad & veiligheid helpt niet.
CONCLUSIE
Slotopmerkingen: wat kunnen we samenvatten?

Concluderend kunnen we stellen dat de Brusselse wijken aanzienlijk variëren wat betreft hun algemene scores en sterke punten, en tegemoetkomen aan uiteenlopende voorkeuren en prioriteiten. Of je nu waarde hecht aan een gezinsvriendelijke omgeving, onderwijs van hoge kwaliteit, veel werkgelegenheidskansen of een focus op gezondheid en veiligheid, er is een wijk in Brussel die aansluit bij jouw wensen en behoeften. De inzet van de stad om betaalbare woningen aan te bieden en de duurzaamheid van het milieu te bevorderen, draagt nog verder bij aan haar aantrekkingskracht. Door de unieke sterke punten van elke wijk te begrijpen, kunnen bewoners en potentiële nieuwkomers weloverwogen beslissingen nemen om de ideale plek te vinden om in deze dynamische en diverse stad te wonen.

Veelgestelde vragen
Zijn er nog vragen? Laten we ze beantwoorden!
Hoe vaak wordt de ranglijst van de beste wijken van Brussel bijgewerkt?
Plus Minus
Waar komen de gegevens voor dit onderzoek vandaan?
Plus Minus
Kan ik bij het besluiten waar ik ga wonen uitsluitend deze ranglijst raadplegen?
Plus Minus